Camerabeveiliging voor MKB-bedrijven: Geen luxe, maar noodzaak

Beveiligingscamera buiten bij woonhuis

Camerabeveiliging voor MKB-bedrijven: Geen luxe, maar noodzaak

Als ondernemer in het MKB is je materiaal natuurlijk onmisbaar. Of het nu gaat om computerapparatuur, gereedschap of vervoersmiddelen, je wilt alles zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal en vandalisme. Steeds meer ondernemers kiezen er daarom voor om beveiligingscamera’s te plaatsen in en rondom hun bedrijfslocatie. De aanwezigheid van camera’s geeft een veilig gevoel en kan je veel stress besparen, maar dat is niet het enige voordeel! In dit artikel lees je nog drie andere redenen waarom camerabeveiliging een absolute must is voor ieder MKB’er.

Beveiligingscamera’s schrikken criminelen af

Onderzoek heeft aangetoond dat bewakingscamera’s de meest effectieve manier zijn om criminelen af te schrikken. Dit komt deels omdat camerabeveiliging als bewijsmateriaal kan dienen voor politie en justitie, maar ook omdat beveiligingscamera’s moeilijk te ontwijken zijn. Het kost de dief of vandaal simpelweg teveel tijd. Bedrijfspanden die zijn uitgerust met camerabeveiliging lopen hierdoor minder risico op diefstal en beschadiging door criminelen. Om de investering zo doeltreffend mogelijk te maken, kan ISEEYOU je adviseren bij het opzetten van een beveiligingsplan, zodat er geen hoekje onbespied blijft.

Cameramast I See You

Camera’s kunnen strafrechtelijk bewijs opleveren

Het plaatsen van camerabeveiliging zal de meeste criminelen ontmoedigen en kan het risico op diefstallen en vandalisme aanzienlijk verminderen. Het kan echter geen 100% garantie bieden. Gelukkig kan camerabeveiliging je ook helpen wanneer je reeds het slachtoffer bent geworden van diefstal of vandalisme. De beelden van de camera’s kunnen namelijk gebruikt worden als bewijsmateriaal. Door de beelden te tonen aan de politie kunnen criminelen sneller worden geïdentificeerd en vervolgd. Daarnaast kunnen camerabeelden ook helpen bij het indienen van verzekeringsclaims.

Om het meeste uit je camerasysteem te halen, is het belangrijk om te kiezen voor camera’s met een hoge beeldkwaliteit. Aan wazig en onscherp beeldmateriaal heb je immers niets. ISEEYOU werkt uitsluitend met beveiligingscamera’s van HD-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van haarscherpe beelden, waarbij je tot wel 300 meter kunt inzoomen zonder scherpte te verliezen. De kans om criminelen te kunnen identificeren aan de hand van camerabeelden wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Tijdelijk cameratoezicht installatie op containerterrein

Toezicht houden op afstand

Zelfs de meest ambitieuze ondernemers, kunnen niet 24/7 aanwezig zijn op kantoor of in het bedrijfspand. Het plaatsen van camerabeveiliging zorgt ervoor dat je ook op afstand zicht kunt houden op de locatie. Zo kun je de camera’s van ISEEYOU gemakkelijk koppelen aan je mobiele telefoon, waardoor je overal en altijd de beelden kunt inzien. Veel ondernemers merken dat ze zich hierdoor beter kunnen ontspannen tijdens bijvoorbeeld weekenden of vakanties. Naast dat je zelf toezicht kunt houden op het bedrijfspand, staat het camerasysteem ook in direct contact met een meldkamer. Gebeurt er iets verdachts? Dan krijgt deze alarmcentrale een seintje en kan er direct actie worden ondernomen. Hierdoor kunnen ernstige criminele activiteiten vaak worden voorkomen. In sommige gevallen is het zelfs genoeg om de criminelen op heterdaad te kunnen betrappen.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op.