Het belang van duurzaamheid in de beveiligingsindustrie

Mobiele cameramasten van I-See-You

Het belang van duurzaamheid in de beveiligingsindustrie

Duurzaamheid is van groot belang in vrijwel iedere bedrijfssector, ook in de beveiligingsindustrie. Met duurzame oplossingen en alternatieven voor bestaande beveiligingssystemen, hoopt de industrie in de komende jaren zijn ecologische voetafdruk behoorlijk te kunnen verkleinen. Ook ISEEYOU heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In dit blog lees je meer over de verschillende mogelijkheden voor duurzaam beveiligen bij ISEEYOU.

Flexibele beveiligingssystemen

Het huren van materialen, spullen en diensten wordt steeds populairder. Wanneer jij het product of systeem niet nodig hebt, kan iemand anders het gebruiken en zo hoeft er minder geproduceerd te worden. Ook in de beveiligingsindustrie wordt het flexibel inzetten van systemen steeds populairder.

Zo biedt ISEEYOU bijvoorbeeld flexibele cameramasten aan, die we zowel voor korte als langere periode kunnen plaatsen. Organiseer je een festival? Dan heb je de cameramasten slechts enkele dagen of weken nodig, terwijl het beveiligen van een bedrijfsterrein juist roept om dagelijkse beveiliging voor een lange termijn. Waar je onze beveiligingssystemen ook voor nodig hebt, onze cameramasten zijn gemakkelijk te plaatsen en kunnen ook weer snel worden verwijderd of herplaatst. Door deze flexibiliteit zorgen we ervoor dat je geen nieuwe cameramast hoeft aan te kopen, maar je huidige cameramast gewoon kunt verplaatsen naar een andere locatie.

Bedrijfshal van I See You

Laad de beveiligingssystemen op met zonne-energie

Eén van de duurzaamste oplossingen binnen de beveiligingsindustrie is het opwekken van stroom door middel van zonne-energie. Door je camerasystemen en infrarood-sensoren op te laden met groene stroom kun je de uitstoot van je beveiligingsinstallatie aanzienlijk verminderen.

De beveiligde containers van ISEEYOU bijvoorbeeld zijn allemaal uitgerust met 6 zonnepanelen op het dak. De containers zijn hierdoor niet alleen zelfvoorzienend, maar brengen ook weinig schade toe aan het milieu. Daarnaast zijn de smart generators, waarop onze cameramasten worden aangesloten, voorzien van een ecologische motor. Door de kracht van deze motor is het verbruik minimaal en wordt onze camerabeveiliging bijna CO2 neutraal.

Videowagen van I See You

De levensduur van beveiligingssystemen verlengen

Duurzaamheid zit hem ook voor een groot deel in het verlengen van de levensduur van onze materialen. Niet meer direct het nieuwste van het nieuwste kopen, maar je huidige apparaten gebruiken tot het echt niet anders meer kan. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder nieuwe materialen nodig zijn, maar het vermindert ook de hoeveelheid afval die we jaarlijks met elkaar produceren.

Hoe passen we dit toe in de beveiligingsindustrie? Door uitsluitend te werken met beveiligingssystemen van de hoogste kwaliteit. Schakel jij ISEEYOU in om je pand of bedrijfsterrein te beveiligen? Dan zorgen wij voor HD beveiligingscamera’s die tot wel 300 meter kunnen inzoomen. Zo ben je verzekerd van haarscherpe camerabeelden en voldoende opslagruimte voor maar liefst 28 dagen. Door onze klanten deze kwalitatieve camera’s te bieden, zorgen wij ervoor dat we met zo min mogelijk cameramasten zo veel mogelijk impact kunnen creëren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op.