Hoe kan je jouw bedrijfspand goed beveiligen?

Bedrijfshal met mobiele cameramast

Hoe kan je jouw bedrijfspand goed beveiligen?

Of je bedrijf nu is gevestigd in een loods, een kantoorgebouw of een winkelpand: je bedrijfspand is dé plek van waaruit je jouw bedrijf wilt laten groeien. Je wilt deze locatie dan ook beschermen tegen inbraak en vandalisme. Een goed beveiligingssysteem kan je hierbij helpen. Helaas vinden veel ondernemers het moeilijk om hun bedrijfspand van de juiste beveiliging te voorzien. Want op welke plekken hang je bijvoorbeeld camera’s op? Wanneer je niet over de benodigde kennis op beveiligingsgebied beschikt, kan het lastig zijn om je bedrijfspand goed te beveiligen. Wij begrijpen dat maar al te goed. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel handige tips voor het beveiligen van jouw bedrijfspand, van binnen en van buiten!

Camerabeveiliging voor bedrijven

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun huidige alarmsysteem uit te breiden met camerabeveiliging en dat is niet zo gek. Met beveiligingscamera’s heb je namelijk altijd ogen in en rondom je bedrijfspand. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer je niet zelf op de locatie aanwezig kunt zijn. Eén blik op de camera’s, en je kunt zien dat alle stress voor niets is. Vindt er toch een inbraak of vandalisme plaats? Dan kunnen de camerabeelden helpen bij het opsporen van de daders. Over het algemeen schrikt camerabeveiliging bij bedrijven echter af, waardoor de kans op inbraak en vandalisme wordt verkleind.

Objectbeveiliging met mobiel CCTV-systeem

Buiten het pand kun je meerdere camera’s plaatsen om het terrein van alle kanten te kunnen bekijken. Het team van ISEEYOU kan je helpen bij het lokaliseren van de beste plekken om camera’s op te hangen. En met de flexibele cameramasten van ISEEYOU kun je ook de camera’s bovendien gemakkelijk verplaatsen. Ook in het bedrijfspand kun je camerabeveiliging aanbrengen, maar dan is het wel belangrijk om rekening te houden met de privacy wetgeving. Plaats uitsluitend camera’s in openbare ruimtes, zoals de ingang, de lobby en productiegebieden.

Een bedrijfspand beveiligen met bewegingssensoren

Met een bewegingssensor of een infrarood sensor kunnen onverwachte bewegingen snel worden gedetecteerd. Afhankelijk van het type beveiligingssysteem dat jouw bedrijf hanteert, zal er vervolgens een melding worden verzonden naar de meldkamer of de politie. Bij veel bewegingssensoren krijg je zelf ook een directe melding, bijvoorbeeld op je telefoon. Bewegingssensoren zijn een slimme investering wanneer er veel belangrijke of kostbare apparatuur in je bedrijfspand aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan computers in kantoorgebouwen, of aan elektronische apparaten in een loods of magazijn.

Woonkamer met bewegingsdetector met ingebouwde camera en een aparte beveiligingscamera

Alarmsysteem voor een bedrijfspand

Veel bedrijven maken gebruik van een beveiligingssysteem met alarm. Wanneer je aan het eind van de dag het bedrijfspand verlaat, sluit je de deuren en zet je het alarmsysteem aan. De volgende ochtend toets je de alarmcode in, waardoor het systeem zichzelf uitschakelt. Dit is handig voor bedrijfspanden waar niet 24/7 wordt gewerkt, denk bijvoorbeeld aan winkels, kantoorgebouwen en opslagloodsen. Overdag ben je zelf aanwezig, en ’s nachts (of in het weekend) wordt het pand bewaakt met een alarm. Wanneer er een deur wordt geopend en de code niet op tijd wordt ingetoetst, gaat het een alarm af. Dit risico is voldoende om de meeste inbrekers en vandalen af te schrikken. Je kunt ook kiezen voor een alarmsysteem met stil alarm. In dit geval gaat er geen sirene af, maar wordt er wel direct een melding verstuurd naar de politie of meldkamer. Dit vergroot de kans om de dieven op heterdaad te kunnen betrappen.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op.