Tips voor het optimaal gebruik van je camerasysteem

Mobiele camerabeveiliging op werkplaats

Tips voor het optimaal gebruik van je camerasysteem

De keuze om te investeren in een camerasysteem voor je bedrijfspand, terrein of woning is een grote stap. Beveiligingsapparatuur is immers niet goedkoop en je wilt wel waar voor je geld krijgen. Wij begrijpen dat maar al te goed. ISEEYOU is al jaren een specialist op het gebied van camerasystemen. We durven dan ook wel te stellen dat we precies weten waar jij op moet letten om ervoor te zorgen dat je het beste uit je nieuwe camerasysteem kan halen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies.

Tips voor het plaatsen van camerabeveiliging

Om erachter te komen welke plekken in beeld moeten worden gebracht, is het belangrijk om jezelf de volgende twee vragen te stellen: welke waardevolle voorwerpen of objecten wil ik beschermen, en wat zijn de toegangswegen die leiden naar deze objecten? Zodra je het antwoord op deze vragen weet, kun je de camera’s op de juiste plek monteren.

Beveiligingscamera buiten bij woonhuis

Naast de plek waar je de camera’s monteert, is het ook belangrijk om ze goed af te stellen. Je wilt namelijk zoveel mogelijk informatie over een mogelijke misdaad vastleggen op camera. Wij raden je daarom aan om de camera op 2.5 meter tot 3 meter hoogte te monteren. Mocht er dan worden ingebroken in jouw bedrijfspand of woning, dan weet je zeker dat je de dader van top tot teen op camera hebt staan.

Tips voor het onderhoud van beveiligingscamera’s

Om je beveiligingscamera’s zo lang mogelijk in topconditie te houden, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken, vooral wanneer ze buiten hangen. Weersomstandigheden zoals regen en sneeuw kunnen de kwaliteit van het camerabeeld namelijk aantasten en hetzelfde geldt voor vuil, zoals zand en bladeren. Het reinigen van een camera doe je gewoon met een vochtige doek of speciale reinigingsdoekjes. Vergeet ook vooral niet om minimaal 1 keer per jaar alle kabels te controleren op eventuele scheurtjes of breuken. Als de kabels veel worden blootgesteld aan UV-straling van de zon, raden we je zelfs aan om ze 2 keer per jaar te controleren. Ze kunnen dan namelijk eerder stijf worden, waardoor het rubber kwetsbaarder wordt.

Cameramast I See You

Tips om het meeste te halen uit de instellingen van je beveiligingscamera

Beveiligingscamera’s zijn altijd uitgerust met een scala aan verschillende instelmogelijkheden. Als je niet over de benodigde kennis beschikt, kan het lastig zijn om de juiste instellingen te kiezen. Lees daarom altijd de instructies in de bijgeleverde handleiding. Zie je het toch niet zitten om zelf beveiligingscamera’s te installeren? Schakel dan onze hulp in. Bij ISEEYOU vindt je niet alleen de beste camerabeveiligingssystemen, maar ook gespecialiseerde hulp die de montage graag voor je uit handen neemt. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we de camera moeten instellen, zodat jij het optimale resultaat haalt uit jouw investering.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op.